Zonnepanelen reinigen

Het reinigen van zonnepanelen is een vak apart. Luchtvervuiling, regen, pollen en vogeluitwerpselen laten hun sporen na op zonnepanelen. Om ervoor te zorgen dat ze schoon blijven én een maximaal rendement opleveren, is een regelmatige reiniging noodzakelijk. Schone zonnepanelen nemen namelijk meer zonnestralen op en zorgen voor een langere levensduur. Een flinke regenbui is niet voldoende om ze goed schoon te krijgen. Wij gebruiken speciaal osmose water en zachte materialen om de zonnepanelen te reinigen, zodat er geen krassen ontstaan of kalkresten achterblijven.

Kies het juiste moment

Om een optimaal resultaat te bereiken, is het belangrijk om het juiste moment uit te kiezen voor de schoonmaak. Bij Alpha Gelens weten we precies wanneer we dit het beste kunnen doen. De weersomstandigheden spelen daarbij een rol. Het reinigen van de panelen na een aantal dagen van regen is ideaal, omdat het vuil dan al een klein beetje is losgeweekt.

Hoe vaak het nodig is om uw zonnepanelen te reinigen, is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Onze vakmensen komen graag bij u langs om te bepalen welk onderhoudsinterval voor uw panelen het beste is.